Gözaltı Işık Dolgusu
Gözaltı Işık Dolgusu
MEDİKAL CİLT BAKIMI

Cildiniz güneş ışınları, olumsuz çevre koşulları, uzun süreli rahatsızlıklar ve ilaç kullanımları, sigara gibi etkenlerle yıpranır. Doğal olan yaşlanma süreci ise yaşam boyunca devam eder; ancak bakımsızlıkla birleştiğinde gözle görülür şekilde hızlanır ve derinleşir. Bununla beraber, zamanın ve olumsuz faktörlerin cildinizde yaptığı tahribatı yumuşatmak ve engellemek elinizdedir!

Cildinizi güzelleştirmek için yapabileceğiniz çok şey var. Bu yöntemler cildinizi doğru tanımlamaktan başlayan ve cildin ihtiyaçlarına yönelik bakım ve uygulamaları içeren bir süreci kapsıyor. Uzman kadroların size önerip titizlikle uygulayacakları profesyonel cilt bakımı, ev bakımınızda kullanmanızı önerecekleri cilt bakım ürünleri, sağlıklı ve taze bir cilde sahip olmanızın garantisidir.

PROFESYONEL CİLT BAKIMI YAKLAŞIMI

Cildinizde alarm veren sorunlar nelerdir? Hangi yöntemlerle müdahale etmek gerekir?

En yaygın yanılgılardan biri sadece cilt bakımı ile-hatta sadece bir tek cilt bakım seansı ile- ciddi cilt sorunlarından arındırılabileceğidir. Oysa gerçekte bazı sorunlarda muayene (örneğin akne, akne rozase, hassas cilt vs); bazı sorunlar da ise zamana yayılan bir program söz konusudur (örneğin lekelenme).

Hatta hastanın beklentileri doğrultusunda direkt sonuca götüren kozmetik müdahaleler de gündeme gelebilir.

İster yardımcı ister ana yöntem olsun, cilt bakımı ancak cildin doğru analiz edilmesi ve doğru yöntemlerin uygulanması ile sonuca götürür.

Cildinizin kısa ve uzun vadede karşılaşabileceği sorunlar nelerdir? Hangi önlemler alınmalıdır?

Cilt tipinize göre potansiyel tehlikelere yönelik öngörüler önem taşır. Örneğin kuru ciltlerde erken kırışıklıklar, yağlı ciltlerde sarkmalara yönelik bakımlar uygulanabilir. Gerekli durumlarda profesyonel cilt bakımı, mezolifting, prp gibi dermatolog müdahaleleri ile kombine edilebilir.

Dikkatli analiz, hasta beklentileri, uzman teşhisi ve yönlendirmeleri bu noktada belirleyicidir. Sorunlar belirginleşmeden sizlerin yapabileceği uygulamalar konusunda doğru ve ekonomik yönlendirmeler önem taşır.

Dermalogica Yüz Bakımları
Dermalogica

Günlük Cilt Bakımında;

  • Cilt tipine uygun ürünleri seçmek önemlidir.
  • Çevreden biriken kirlerin, ter yağ gibi kişisel salgılarımızın, ve dökülmekte olan ölü cilt hücrelerimizin temizlenmesi ikinci adımdır.
  • En hafif temizlemeyle bile bozulabilen cildin üst tabakasındaki doğal nemlendirme sistemlerinin nemlendiricilerle takviye edilmesi. Genel kural olarak da nemlendiricilerin yüz ve vücut halen nemliyken kullanılması vücuttaki nemi hapsetmektedir.
  • UV ışınlarının verdiği hasarı önlemek için güneşten koruyucu kullanmak
  • Normal cildin bilhassa foto yaşlanma ve hasarı için tedavi edici ürünlerin kullanılması uygundur.
Kuru Ciltlerde; Kuru ciltlerde kurutucu ve alkol içeren ürünler ciltten nemi söküp atacağı için tercih edilmemelidir.

Hassas yumuşak sabun içermeyen likit bir temizleyici sonrası gliserin, hiyalironik asit gibi ürünlerle formüle edilmiş nem kaybını azaltan nemlendiriciler kullanılmalıdır. UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu SPF15 ve üstü bir ürün yıl boyunca dışarıya çıkmadan yarım saat önce açıkta kalan alanlara uygulanmalıdır.

Yağlı Cilt; Yağlı ciltlerde aşırı yağlı ürünler, hassas ciltlerde ise uygun daha az hasar verecek narin ürünler tercih edilebilir.
Yağlı ciltlere özgün yağ bağlayıcı likit veya jel şeklinde temizleyicileri tercih edilmelidir. Krem bazlı, kakao yağı, lanolin içeren sabunlardan uzak durulmalıdır. Losyon şeklinde suyu çekip tutan (humectane) maddeler içeren nemlendiricileri tercih edilmelidir. Ergenlik çağındaki gençlerde görülen hormon değişiklikleri nedeniyle yağlı ve akneye yatkın cildin temizliği ve doktor tarafından önerilen ürünlerin düzenli kullanılması önemlidir.
Yağ içermeyen (oil-free) güneşten koruyucuları kullanmalısınız.
Cildinize fazla parlak diyerek, yağı kurutmak için sert sabun, alkol, fırça, kese kullanmayın. Cilt temizliğini günde 2-3 kezden fazla yapmayın.

Karma Cilt; Kozmetik olarak T bölgesi; yüzün yağlı alanları olan yanaklar, alın burun ve çene daha fazla yağlıyken diğer alanlarda kuruluk gözlenir.
Normal karma ciltler için olan temizleme ürünleri yanaklar için nazik diğer bölgelerde daha sert etkililerdir. Yalnızca ihtiyaç duyulan bölgelere uygulayacağınız nemlendirici T bölgesinde sivilceye yol açabilir.
Yağ içermeyen güneşten koruyucular kullanabilirsiniz.

Güneşten Koruyucular:

Kırışıklık ve güneş hasarını önleyen en etkili ürün güneşten koruyuculardır. UVB ve UVA ışınlarına karşı koruyucu özelliği olan, güneşten koruyucu faktörü (SPF) 15 ve üzeri olan ürünler cildin yaşlı görünmesini önlemektedir. Düzenli olarak güneşten koruyucu kullanmak derin kırışıklıklar ve koyu lekelerin oluşmasını engellemektedir.

Medikal Cilt Bakımı

Güneşin uzun vadede etkileri

  • Kahverengi lekeler
  • Çiller
  • Kızarıklık ve düzensiz cilt tonu
  • Cilt kanseri
  • Cildin sarkması ve olduğundan daha yaşlı görünmesi
  • Kırışıklık DAHA ÇOK KIRIŞIKLIK !

SPF kişinin yanmadan güneşte kalabilme süresini belirler. SPF, bir insanın koruyucu krem sürerek yandığı süre ile krem sürmeden yandığı sürenin birbirine oranlaması ile ortaya çıkan bir güvenlik rakamıdır (Bu oran hesaplanırken aynı oranda yanma göz önüne alınır). Örnek verecek olur isek: Bir kimse güneş kremi sürmeden 10 dakikada kızarıyor ise SPF15 kullanımı ile10 dakika X SPF15 = 150 dakika korunur.

Günümüzde dermatologların da ısrarla önerdiği SPF15 koruma faktörü içeren ürünler, FDA (Amerika Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından tam blok olarak kabul edilmektedir. Yaygın bir düşünce, yüksek SPF'nin çok daha iyi koruduğudur. SPF arttıkça içerikteki kimyasal filtreler de artacağından özellikle SPF30'dan yüksek faktörlü kimyasal korumalar ciltte tahriş ve hassasiyete sebep olurken düşünüldüğü gibi, SPF koruması derecelendirme ile doğru oranda artmaz. SPF30 güneş ışınlarını %96 bloke ederek maksimum koruma sunarken, SPF15 %93 blok sağlar.

Günlük bakımların dışında, cildin derinlemesine temizlenmesi ve soruna yönelik özel ürünler kullanılarak bakımınızın yapılması için uzman estetisyenlerin yaptığı cilt bakımlarını ayda bir kez tekrarlamalısınız.



Uyarı !: Site içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir.

 


Copyright © 1995-2024. Uzm. Dr. Banu Serbes Kural. Tüm hakları saklıdır. Tekil :45948  Hit :78660  Online: 3